top of page
Vyhledat
  • PineTree Wealth

”Monthly Opinion” Únor 2020

Update: Jak to vypadá teď



9. března 2020


Dvojí členění jak globálních dodavatelských řetězců, tak celosvětové poptávky je jedinečné a událost jednou za století. Tím se zvyšuje riziko recese a špatných příjmů společnosti, ale největší dopad bude mít KREDIT/úvěry/a obchodování kreditního rizika. Nyní očekáváme novou úvěrovou krizi, protože malé a střední podniky a nekótované společnosti mají v průměru pouze tři měsíce peněžního cash-flow, aby vydržely šok. Nedávné snížení daní provedené Trumpem bylo hlavně používáno na nákup společností kótovaných na burze k zpětnému odkupu vlastních akcií. Globální společnosti jsou v posledních desetiletích nejvíce zadlužený (více než v období 2008/09) a při nízkém přístupu na trh s dluhopisy s vysokou výnosností je úvěrová událost vysoce pravděpodobná. Nyní jsme dva měsíce v tom, co vypadá jako velmi dlouhý rok.

Co je třeba monitorovat:

Slabost jakéhokoli ekonomického systému vždy pochází z nejvíce využívaného a nejvyššího plátce mezních kapitálových nákladů. Bude se jednat o energetický sektor (viz OAS rozprostřený v níže uvedeném grafu) - Toto odvětví v současnosti platí více než 1250 bps za peníze/funding! Podívejme se jak to bylo při poslední vysoké korekci ceny ropy.

Co obchodovat:

Existují samozřejmě argumenty pro obě strany obchodu. Býčí dav se může dohadovat, že to bylo nutné otřeseni, a nyní nás globální politická reakce vrátí výš, pak byste si určitě měli koupit HYG ETF, který jsme použili jako nástroj k zajištění rizika, ale také ke sledování stavu riziku na trhu s vysokým výnosem.


Morgan Stanley provedl rozšíření této práce se zaměřením na víkendový ropný válečný příběh mezi Ruskem a Saúdskou Arábií na fóru OPEC +. Globální ekonomika je testována jak rozložením globální nabídky, tak poptávky. Odvětví energetiky kromě toho, že je zasaženo tímto ekonomickým poklesem, má také masivní destrukci kapitálu, protože náklady na těžbu (i pro Rusko) jsou vyšší než tržní ceny, navíc jsou extrémně kapitálově motivovány a platí nejvyšší mezní cenu (Rusko kolem 50 USD, Saúdská Arábie kolem 75 USD, odhadovaný průměr amerického shall gas kolem 45 USD).


Závěr:

Jsme v raných fázích potenciální energetické krize - je nesmírně důležité monitorovat ETF jako: JNK &; HYG, abychom získali informace o stavu ceny kreditního rizika. Nezapomeňte, že KREDIT stojí za 98 % veškeré ekonomické činnosti. Jen málo společností zbankrotuje, že jsou nekompetentní ale vše se dostane do bankrotu, když dojde k vyschnutí úvěrů.


 

Spread bps pro energetické firmy v USA – stav z minulého týdne



A munice centrálních bank je omezená a teď se nacházíme na úplně jiné křižovatce.

Buďte opatrní, mějte více likvidních prostředků.


Pinetree Private Wealth ”Monthly Opinion”

11 zobrazení0 komentářů
bottom of page